Nooit meer pijn bij het dragen van killer heels met deze 5 tips!

Door Lynda Schutten, 12/05/2014 - 11:47
designer hakken

Met de feestdagen in het vooruitzicht ben je vast al bezig met het zoeken naar de perfecte schoenen voor onder je outfit. Kies je voor comfort of ga je de uitdaging aan en neem je toch die killer heels?
Ik hoor je denken….Hier kan ik nooit een avond op lopen. Zal ik dan toch die extra comfortabele flatjes meenemen?
Doe maar niet, die grote tas flatteert waarschijnlijk toch niet.

Hoge hakken worden inderdaad nooit comfortabel, maar er zijn zeker een aantal manieren om de meeste pijn te verzachten.

Hieronder de 5 tips die het verschil maken.

Be Cinderella
Gedraag je niet als de boze stiefzus van assepoester, je hebt gewoon pech als die ene schoen die je graag wilt niet past.

Het lijkt vanzelfsprekend om de juiste maat te kiezen, maar stiekem heb je zelf ook vaak getwijfeld bij een aankoop van een paar schoenen. Je wilde ze altijd al hebben en nu zijn ze in de sale, dus dubbel winst! Helaas alleen in een maatje kleiner dan jouw maat…
Te kleine schoenen geven veel pijn en blaren, te grote schoenen geven geen houvast. Kortom, onmogelijk om nog een poging op de dansvloer te wagen. Wees dus niet eigenwijs en koop alleen een paar hoge hakken die goed om jouw voet aansluiten.

Smokkel je hoogte
Je mag best een beetje smokkelen met de hoogte van jouw hak. Wanneer je een plateauzool draagt, wordt de hakhoogte lager dan daadwerkelijk zichtbaar is.
Hierdoor wordt het dragen van hoge hakken comfortabeler en behoud je toch extra lengte. Let er wel op dat het er nog stijlvol uitziet. Een te hoge zichtbare plateauzool kan er ordinair uitzien.

Knutsel met tape
Tape je tenen aan elkaar. Klinkt raar, maar tussen je derde en vierde teen (geteld vanaf de grote teen) zit blijkbaar een zenuw die zorgt voor de pijn onder de bal van je voet bij het dragen van hakken. Door deze twee tenen aan elkaar te tapen wordt de zenuw minder geprikkeld en kun je het langer volhouden zonder pijn. Hiervoor kun je een huidkleurige tape gebruiken zoals Leukoplast.
Een goedkope simpele truc, probeer het eens!

Kies voor stabiliteit
Je wilt niet op een feestje aankomen en eruit zien alsof je al een aantal wijntjes verder bent. Om elegant op dunne naaldhakken te kunnen lopen heb je heel wat oefening nodig. Ben je nog geen pro? Vermijd deze dan en kies voor een hoge brede hak. Hierdoor sta je een stuk zekerder en stabieler op je benen en krijg je minder snel last van je voeten. Ben je helemaal een beginner, dan kun je er ook voor kiezen om een sleehak te dragen.

Gebruik zooltjes
Wanneer je op hoge hakken loopt, rust het lichaamsgewicht voornamelijk op de voorvoet. De druk die hierdoor ontstaat veroorzaakt pijn, irritatie, een branderig gevoel onder de bal van de voet en leidt ook nog eens tot vermoeide benen. Een zooltje ondersteunt de voetholte en neemt overmatige druk op de bal van de voet weg.

Extra tip
Je hebt het vast zelf al ervaren, maar het lopen op goedkope, plastic schoenen gaat echt voor geen meter. Vaak hebben ze geen goede pasvorm. Door het synthetische materiaal gaat je voet sneller zweten, waardoor je uit de schoen glijd.
Kies daarom altijd voor kwaliteit als je graag op hakken wilt lopen.

De Ruilhoek Online verkoopt betaalbare tweedehandse designer hakken van onder andere Alexander Mcqueen, Hugo Boss, Gucci etc.
Wees er wel snel bij, want elk item is uniek en is er maar een van op voorraad.

Een kleine greep uit het aanbod

8663.1 zk klein.jpg      8590.5 zk klein.jpg    7385.20 zk klein_0.jpg     7385.22 zk klein.jpg     428.829 zk klein.jpg
Alexander Mcqueen         Alexander Mcqueen          Hugo Boss                    Hugo Boss                        Gucci